Gekleurde LED-onderwaterverlichting

Home » Diensten » Indoor sport / Industriële verlichting » Gekleurde LED-onderwaterverlichting

Primeur voor Center Parcs De Haan: gekleurde LED-onderwaterverlichting

Op 8 juni 2020 opende Center Parcs de deuren van haar 25e park in Europa. In De Haan, aan de Belgische kust. Dit is het vierde park dat Center Parcs in België opent. En het allereerste park (in België én Nederland) met gekleurde LED-onderwaterverlichting.

Unieke wildwaterbaan

De Aqua Mundo in Center Parcs De Haan is uitgerust met een golfslagbad, jacuzzi’s, twee glijbanen, waaronder de interactieve Black Hole, een Kinder-doe-bad, een buitenbad én een gloednieuwe wildwaterbaan. Van wel liefst 120 meter lang. Deze attractie kenmerkt zich door zijn spannende smalle, vlakke en steile delen. Het is een echte waterachtbaan! De unieke gekleurde LED-onderwaterverlichting zorgt voor extra sfeer en maakt de attractie helemaal af.

“Dit is de eerste wildwaterbaan in Center Parcs met meerkleurige LED-onderwaterverlichting”, vertelt projectleider Leo Lorijn enthousiast. Zijn collega’s van Betuwtech monteerden en installeerden zowel de onder- als bovenwaterverlichting in Center Parks De Haan. “De sfeer en beleving van de attracties komen hiermee nóg meer tot hun recht.”

Lovende reacties

Jaarlijks is Lorijn betrokken bij tientallen projecten. Deze vond hij zo uniek, dat hij enkele weken na de oplevering terugreed naar het park. “Ik was erg benieuwd hoe de nieuwe verlichting ontvangen werd.” De rit was geen verspilde moeite. De reacties waren lovend. “Het park kan nu diverse sfeerbelevingen creëren en de verlichting aanpassen aan haar thema-avonden.”

Eindeloze mogelijkheden

Eenmaal terug op de locatie bedacht Lorijn nog een interessante toepassing voor de verlichting. “Je kunt de kleuren aan de weersomstandigheden aanpassen. Daarbij doe je juist het tegenovergestelde als het weer buiten. Als het koud is kies je warme kleuren en als het erg warm is kies je koele kleuren. Zo zorg je dat het binnenklimaat als extra prettig ervaren wordt.”

Een ding is zeker: de Aqua Mundo van Center Parcs De Haan zal haar gasten onvergetelijke momenten bezorgen.

Toegepast:
Mono onderwaterverlichting (EVA-A12-M27)
RGBW onderwaterverlichting (EVA-A6-R65)

BetuwTech B.V.
De Chamotte 22, 4191 GT Geldermalsen
Telefoon 0345 – 580 601

      Opperman Regelgeräte